O NAS

Sva Vesna in Maša. Ena obvlada področje vizualne umetnosti in pedagogike, druga je zapisana ustvarjanju dogodkov, promociji in glasbi. Vesna je v času bivanja v Londonu kar nekaj sobotnih dopoldnevov preplesala s svojima mulcema na otroških rejvih, noseči Maši pa so se takrat že samo ob pripovedovanju zaiskrile oči. Ideja je zorela, vmes smo upihnili nekaj svečk na torti, ampak DadaDisko je živ. In ne samo to. Koronsko leto naju je motiviralo, da razširiva lovke. Tako so se iz clubbing koncepta rodile še spletne delavnice, ki se bodo nadgrajevale v živo, takoj ko bo mogoče. DadaVizija se tako širi in raste. Brez omejitev. 

 

ZAOBLJUBA

Ne bi radi zastavili pretenciozno, a si želiva vzgajati svoje otroke s polnim zavedanjem, da moramo čuvati naš planet. Če lahko nekaj narediva tudi sami, je to zaobljuba, da bova ustvarjali dogodek z materiali, ki so namenjeni ponovni uporabi in ne pičijo v koš takoj po dogodku. Želiva pokazati, da lahko marsikatere stvari, ki jih uporabljamo v vsakdanjem življenju, dobijo še eno priložnost in oživijo malo drugače. Bleščic ni nikoli preveč in neonska žarnica dela čudeže. Stara majica je hitro lahko nova, svetlobni labirinti, ki so polni senzoričnih elementov, pa nepozabna izkušnja. 

O DADADISKU

DadaDisko je koncept plesnih dogodkov in delavnic, ki spodbujajo aktivno druženje otrok in staršev skozi različne oblike umetnosti. Pravi družinski clubbing se tako preplete ne samo z glasbo in plesom, pač pa tudi z znanostjo, tehnologijo in umetnostjo.

DadaDisko na čisto pravem plesišču združi starše in otroke. Tako malim kot velikim ušesom ponudi kvalitetno plesno glasbo, zapakirano v  svetleče neonske elemente, privlačno scenografijo, prostorske inštalacije ter disko kroglo in konfete. Ob plesišču so kreativne delavnice, kjer je mogoče ustvariti plesno opravo, dodati bleščice na hozentregerje ali na metuljčka in, jasno, rožnata očala. S ščepcem sodobne tehnologije povabimo k prvim korakom programiranja in ustvarjanja čisto pravih vizualnih efektov.

Ob koncu dneva pa je DadaSvet druženje otrok in staršev, ki se spoznavajo z lovkami kulture elektronske glasbe.