Kako navdušiti otroka nad sintetizatorji?

Kako navdušiti otroka nad sintetizatorji?

Ena izmed boljših stvari pri tem, da si starš, je deljenje svojih hobijev z otroki in povezovanje z njimi preko skupnih interesov.  To je super, če je vaš hobi kuhanje, branje, vrtnarjenje ali šivanje, postane pa nekoliko bolj zapleteno, če ste navdušeni nad sintetizatorji in podobnimi elektronskimi gadgeti.

Že tako je dovolj težko prepričati svojo boljšo polovico , da je bil denar, ki ste ga porabili na gadgetih, dobro porabljen, zato je zadnja stvar, ki si jo verjetno želite, lepljivi mezinčki po dragoceni opremi. Če je to dilema, s katero se soočate, ne obupajte, saj dejansko obstajajo cenovno ugodnejši načini, kako najmlajše zainteresirati za sintetizatorje. Vse igrače na tem seznamu so odlične in primerne za uvajanje otrok v svet sintetizatorjev. Nekatere s seznama boste skupaj z otrokom lahko preizkusili tudi na naslednjem DadaDisku v živo. 

BLIPBLOX

Čeprav je morda videti kot ena poceni igrača tipa Fisher-Price, je Blipblox pravzaprav dovršena tehnologija. Pod svetlečo plastično zunanjostjo se skrivajo ključne komponente pravega sintetizatorja. Vgrajen je sekvencer, filtri, dva oscilatorja in še veliko več.  Namenjen je otrokom, starim tri leta ali več; kar jim omogoča, da uživajo v sintezi brez kakršnegakoli glasbenega predznanja.

https://blipblox.com

Data DUO

Nekateri bi rekli, da so triletniki premladi, da bi uživali v sintetizatorjih, toda Dato se s tem ne strinja. Zato so ustvarili Dato DUO, ki je sintetizator za dva. Na eni strani tega pripomočka je sintetizator, kjer se lahko igrate s filtri in učinki, na strani sekvencerja pa ima dve  manjši pentatonični tipkovnici. DUO je smešno enostaven za uporabo in lahko ustvari ogromno zvokov. Še bolje, ima tudi MIDI vhod in izhod, SYNC vhod in izhod ter 3,5 mm izhod za slušalke / linijo, tako da ga lahko priključite na modularni sintetizator ali drugo strojno opremo, ko se vaši otroci izpopolnjujejo. In če imate  v vašem gospodinstvu dva otroka, to reši večne spore okoli tega, kdo je na vrsti.

https://dato.mu

LittleBits Synth

Ali so vaši otroci začeli preraščati svoj Lego? Potem je ta čudovit paket LittleBits lahko ravno tisto, kar potrebujete za povezavo z njimi. Elektronski komplet Synth LittleBits je bil sooblikovan skupaj s KORG in ima 12 modularnih kosov, ki se zlahka združijo. Te koščke, ki so sestavljeni iz komponent, kot so oscilatorji, sintetični zvočniki, filtri, mikro sekvencer in še več, lahko nato kombiniramo v različnih kombinacijah, da ustvarimo edinstven sintetizator. Vse je pripravljeno za uporabo, priložena knjižica pa vam bo pomagala, da začnete. Bodite previdni, saj lahko kupite dodatne module za več avdio in vizualnih možnosti, ki se lahko spremenijo v drag hobi, če se vaši otroci zasvojijo.

littleBits Synth Kit