Loading Dogodki

« All Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

DadaDisko Delavnice

V soboto in nedeljo bo čas za družinske DadaDisko delavnice v Računalniškem muzeju v Ljubljani. Starši + otroci (v starosti 5+) boste ustvarjali z AR tehnologijo, v party namene pa bo oživel tudi grafoskop.
Začetek obeh delavnic je ob 10. uri in traja 3 ure.
Sobota. 21 avgust / 10:00

AR maska in AR klubuk za moj party look / 10:00

Klasične prvine likovne umetnosti kot so barvanje, risanje in nekaj rezanja na Dada Delavnici stkejo vezi z AR (augmented reality, razširjena resničnost) tehnologijo. K ustvarjanju se poda še dobra glasbena podlaga in plesišče – mi smo pripravljeni!
AR tehnologija uporabniku omogoča, da s pomočjo kamere in programskega vmesnika na mobilni napravi ali računalniku v resničnem okolju vidi digitalne navidezne elemente. Udeleženci delavnice bodo izdelali svojo AR masko in AR pokrivalo iz papirja. Pobarvan in okrašen izdelek bodo s pomočjo kamere in AR aplikacije skenirali in jih s tem spremenili v 3D ter si ga v razširjeni resničnosti tudi nadeli. Takšen pristop udeležencem zagotavlja edinstveno priložnost učenja skozi zabavo in igro.
Nedelja, 22. avgust:

Na plesišču z grafoskopom / 10:00

Grafoskop je sin šolske table in oče projektorja, ki so ga skozi svoje šolanje aktivno uporabljali vsi danes stari tam nekje nad 30 let. Skrajni čas, da dobi še eno priložnost in se zasidra na plesišče, ko je potrebno poskrbeti za nepozabno svetlobno igro. Izziv kliče! Kreativnost pa bo sprožena z ustreznim glasbenim ritmom.
Sodobna tehnologija temelji na preteklosti in nikakor ne smemo pozabiti, da bo vsak nov medij postal star, zato z recikliranjem ni nič narobe. Druga v sklopu Dada Delavnic zato v ospredje postavlja medijsko arheologijo. Udeleženci bodo predelali obstoječe materiale in izdelali VJ prosojnice za grafoskop, s katerimi bodo lahko kasneje soustvarjali vizualije doma ali na dogodku. Tako bodo prosojni in polprosojni materiali, čipkaste teksture in zanimive silhuete izhodišče za ustvarjanje svetlobne kompozicij in pogovor o recikliranju ter t.i. DIY kulturi. Udeleženci bodo dobili ideje, kako uporabiti vsakdanje materiale v svojih izdelkih in pridobili znanje o svetlobi, o svetlobnem mešanju barv, optiki in drugih fizikalnih zakonitostih. Ker grafoskop ni orodje, ki ga pogosto najdemo v domačem okolju, bomo poskrbeli tudi za ustrezna navodila za domačo izdelavo preprostega grafoskopa.
Kupi vstopnico
Credit-Card-Icons copy

KDO BO VODIL DELAVNICE?
Vesna Krebs, medijska umetnica in mentorica. www.Interference.zone

DO KDAJ SE MORAM PRIJAVITI?
Zaradi omejenega števila mest je obvezna prijava: info@dadadisko.si

KAJ PRINESEM S SEBOJ?
Sobota: Vse bo na voljo na prizorišču
Nedelja: Pobrskajte doma, če imate morda kakšno najlonske / mrežaste nogavice, mrežo od krompirja in čebule,različne folije, barvne plastične vrečke, različni pokrovčki, kosi čipke in podobno.

CENA UDELEŽBE NA DELAVNICI:
Obisk delavnice: 5 EUR (družinska vstopnica)
Obisk obeh delavnic: 7 EUR (družinska vstopnica)

******
Dogodek podpirajo Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturo RS, Center za kreativnost, Evropski sklad za regionalni razvoj in Računalniški muzej.

Podrobnosti

Začetek:
22/08/2021 @ 10:00
Konec:
23/08/2021 @ 13:00
Cena:
5€ – 7€
Kategorija Dogodek:
Spletna stran:
www.dadadisko.si/dogodki

Prizorišče

Računalniški muzej
Celovška cesta 111
Ljubljana, 1000 Slovenija
Spletna stran:
www.racunalniski-muzej.si

Organizator

DadaDisko
Phone: 040476657
Email: info@dadadisko.si
Website: www.dadadisko.si

Vstopnice

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Vstopnice niso več na voljo.
5€ – 7€