Naj 10 mamastih Insta profilov

Muskulfiber v palcu zaradi “listanja” po telefonu včasih ponudi občutek slabe vesti. Temu lahko dodam še vklop tedenskih poročil o količini časa na telefonu … AMPAK! V opravičilo so številne ustvarjalne ideje za vse DIY eksperimente, potrditev drugih staršev, da verjetno nekaj vseeno delam prav, vzgojni nasvet sotrpinov in še bi se našlo. Zato v nadaljevanju nekaj fajn profilov. In niso vsi mamasti. Tudi 2x očka je na seznamu 🙂

Trolleleg / Sara Trolle 

Mama dveh fantkov, ki prihaja z Grenlandije. Njeni storyji v grendlanščini so super. Nič ne razumem, ampak kimam in uživam v melodiji jezika. Seveda so njeni posnetki narave totalno eksotični. Otroci v kratkih rokavih, na snegu in ribolov kot del vsakdanjega življenja. In mnoge ideje za kreativno preživljanje prostega časa.

Povezava

Busy Toddler / Susie Allison

Kraljica. Mama treh mulcev. Njeni senzorične škatle so legendarne in nikoli ji ne zmanjka idej za nove. Pa blatni prostor za hišo, ki ponudi 1001 možnost za raziskovanje. Klanjam se tudi njeni organizaciji, sortiranju in iskrenosti. Brez težav pokaže tudi nepospravljeno realnost. Njene ideje, kaj vse se lahko znajde v škatli za potovanja z malčki, so bila vedno zmagovalna kombinacija. 

Povezava

Healthy Little Foodies / Amy Whiteford

Ko mi je zmanjkalo idej za vse možne BLV recepte, sem našla Amy Whiteford. Izvirni in preprosti recepti, neskončne ideje za kosila in malice. Tudi za odrasle. Mogoče bolj kot Instagram profil priporočam njeno uradno spletno stran. Lično narejena, pregledna in predvsem uporabna.

Povezava

TheDadLab / Sergei Urban 

Jap, res je, moški so v manjšini na tem področju, ampak Sergei obvlada. Eksperimenti 24ur na dan in res zelo uporabne ideje.  Raje imam sicer njegove objave kot pa storyje. 

Povezava

The Scummy Mummies 

Popolno staršerstvo je mit. In ob vsem sta še mojstrici komedije. Iskreni do konca. Predvsem pa s storyji popestrita dan. Seveda nista neopaženi in se lahko pohvalita tudi z Guardianovim blagoslovom/priporočilom. Še link do podcasta, če vas bodo storiji očarali : scummymummies.com/podcast

Povezava

Cardboard_dad / Картонный Папа

Še en očka, ki je pogumno stopil na Instagram. Če ste se kdaj vprašali, kaj vse lahko naredimo iz kartona, ima gospod odgovor. Hiša za punčke, raketa in letalo. In čelada, kakopak. Če je to smer, ki vas navdušuje, predlagam še njegov seznam profilov, ki jim sledi, saj so med njimi številni zanimivi ustvarjalci, večinoma iz Rusije.

Povezava

Jupinina / Nina Milenovic Jovanovic

Mamica Aje in Hane, ki najvdušuje z ročnimi spretnostmi, izdelavo kostumov in pop muzikalno vzgojo. Punci sta zaljubljeni v glasbene TV kanale, spremljate videospote in pojeta na ves glas. Ne samo pojeta, še našemita se. Njene ilustracije so sicer v srbščini, ampak vizualno popolnoma dojemljive vsem staršem.

Povezava

Theworkspaceforchildren / Lizzie Assa

Profesionalna mama, polna dobrih nasvetov za vzgojo. Odprta za umetniško ustvarjanje. Včasih mi gre s tem, kaj vse pusti otrokom, malo na živce 🙂 Ampak jo vseeno rada spremljam.Fine ideje ima, kako ustvarjalno preživeti dan.

Povezava

Bringingupbabe / Bringing Up Babe

Mama skoraj triletne izredno prisrčne deklice, ki v večini sledi vzgojnemu pristopu montessori. Taka realna mama, nič ne olepša in ima zanimivime pristope k vzgoji skozi igro. Deklica Babe kraljuje v večini objav, tudi v “okusnem torku”, kjer kuha in je postal že skoraj zaščitni znak profila.

Povezava

Dada_disko / DadaDisko

Najin najbolj mamast profil. V katerega bova kmalu vložili še več energije in bo z dogodki dobil svoj pravi obraz. Pridruži se nama. 

Povezava

Aja … in še za konec. Ko sem odkrila, da na instagramu lahko sledim tudi heštegom … je #toddleractivities moj najljubši za nove ideje.