VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Zakaj DadaDisko?

Zato, ker sva mladi mamici, ki sta opazili, da na slovenskem trgu primanjkuje kvalitetnih glasbeno-plesnih dogodkov, na katerih bi bili aktivni tako otroci kot starši. In zato, ker imava širok spekter znanj s področja organizacije in ustvarjanja vsebin dogodkov, prav tako pa podobni družinski koncepti v tujini delujejo zelo dobro.

Kako deluje DadaDisko?

DadaDisko deluje tako, da vključuje elemente, ki pritegnejo tako starše, kot otroke. Poleg tega ponuja tako malim kot velikim ušesom res kvalitetno plesno glasbo, zapakirano v svetleče neonske elemente, privlačno scenografijo, prostorske inštalacije ter disko kroglo in konfete.

Ob plesišču so kreativne delavnice, kjer si iz recikliranih materialov ustvariš plesno opravo, dodaš bleščice na hozentregerje ali na metuljčka in, jasno, rožnata očala. Brez sodobne tehnologije ne gre. Če vaši radi pritiskajo na gumbe, je to pot do prvih korakov programiranja in ustvarjanja vizualnih efektov.

Komu je namenjen?

DadaDisko je primarno namenjen staršem in otrokom od 0 – 4 let kot družabni dogodek, ter mladim do 15. leta, kot odprt teren za poklice, ki soustvarjajo dogodke. Realno pa do starosti, ko jim še ni nerodno gibanje po plesišču s starši.  

V čem je DadaDisko drugačen od ostalih otroških zabav?

V vsem. Tovrstnih otroških zabav pri nas ni. Še več, Sloveniji zaznavamo splošno pomanjkanje dogodkov za otroke, ki bi skozi kvalitetno glasbo hkrati vzpodbujali zaznavne in gibalne sposobnosti otroka. Še posebej zaznavamo pomanjkanje takih dogodkov v starostni skupini 0-4 leta.

Kakšna glasba se posluša?

DadaDisko ponuja glasbeno podlago, ki je naravnana na glasbeni okus odraslih. In to je tudi zaščitni znak dogodka. V programu ne bo slišati otroških pesmic, tako starši kot njihovi mini prestolonasledniki pa bodo deležni žanrske pestrosti s strani najbolj kvalitetnih slovenskih glasbenikov in dj-ev. Plesalo se bo na electro, funk, house, drum and bass…

Kje deluje?

DadaDisko je potujoč projekt, ki nima rezidenčnega kluba, ampak gostuje. V hladnejših mesecih je orientiran na klube in otrokom predstavlja klubsko sceno, v toplejših mesecih pa se dogajanje seli na festivalske dogodke, ki se odvijajo na odprtem (ali pa pod šotorom, v kolikor poletno vreme kljub vsemu zataji). Če razmere ne omogočajo druženja, pa živi tudi na svetovnem spletu. 

Kakšen je program?

DadaDisko ponuja plesno glasbo in reprezentativno scensko opremo. Program na plesišču je skrbno premišljen in pester; od svetlobnih neon efektov, UV tatujev, konfetov, video projekcij, plesnih iger pa do napihljivih igrač. 

Kreativne delavnice ponujajo možnost izdelave unikatnega plesnega kostuma in hkrati demonstrirajo, kako lahko iz recikliranih materialov ustvarimo obleke in različne rekvizite, ki dobijo na plesišču novo življenje. Prav tako pa bo v plesno sfero vpletena tudi sodobna tehnologija, in atraktivno soustvarjanje vizualnih efektov.

Z odprtim pozivom pa bo veljalo tudi vabilo mladim do 15. leta, da se prijavijo na spoznavanje poklicev. Prisotni bodo kot aktivni opazovalci in po svojih zmožnostih tudi pomočniki soustvarjali dogodek z mentorjem.

Kje lahko kupim vstopnico?

Vstopnico je mogoče kupiti v predprodaji na uradni spletni strani in na vratih, v kolikor dogodek ne bo razprodan. Vstopnica v predprodaji je cenejša.

Kje lahko previjem in nahranim dojenčka?

Na vsakem dogodku bo previjalna miza in sprostitveni Chillout kotiček.

Lahko pridem z otroškim vozičkom?

Iz varnostnih razlogov vozički na plesišču niso dovoljeni. Na voljo bo parkirišče za vozičke. Predmete na dogodku puščate na lastno odgovornost.

Kdaj se začne in kako dolgo traja?

Vsi DadaDisko dogodki potekajo v popoldanskih terminih. Dolžina posameznega dogodka je med 2 in 3 ure. Vsi dogodki bodo objavljeni na naši spletni strani, družbenih omrežjih. O dogodkih bomo obveščali tudi v mesečnih novicah. 

Lahko moj mali žura sam, medtem ko grem po opravkih?

DadaDisko je dogodek, ki temelji na povezovanju otroka in starša, zato nima smisla prešpricati tega družinskega žura. Prisotnost odraslega spremljevalca je nujna. 

Strežete tudi hrano?

Na voljo so prigrizki, ki jih zagotavljajo naši gostujoči partnerji – na primer palačinkomat, kokice, sveže sadje in podobno.

Je kakšen dress-code?

Dress-code ni zapovedan, je pa zaradi še boljše izkušnje priporočen. Pisan, razigran, vse je dovoljeno lasulje, svetleče nogavice, maske, velika očala, bleščice. Prav tako pa bodo imeli obiskovalci možnost, da si dress-code na dogodku sami izdelajo ali dopolnijo v sklopu spremljevalnih delavnic pod okriljem gostujočih umetnikov.

Kako je z zvočno jakostjo?

Zvočna jakost je prilagojena otrokom po ustrezni zakonodaji, ki predpisuje jakost do največ 82 decibelov. Za lažjo predstavo: to je tudi malo glasnejša govorna jakost, ki ne poškoduje sluha.

Če imajo vaši najmlajši ali kdo iz vaše skupine težave s sluhom, nam pišite na info@dadadisko.si.

Koliko otrok sprejme DadaDisko?

Dogodek bo prilagojen prostoru, v katerem se bo izvajal zato omejitev obiskovalcev pravzaprav določa sam prostor, v katerem bo dogodek izveden. Kapacitete za vsak dogodek bomo ustrezno komunicirali na naši spletni strani in družbenih omrežjih.

Kako je poskrbljeno za varnost?

Trudimo se, da so prostori čim bolj primerni vsem starostnim skupinam. Predani smo prizadevanjem, da je DadaDisko čisto in varno okolje. Osebje sledi higijenksim ukrepom: pogosto in temeljito umivanje rok in ostati doma v primeru bolezni. Tudi vas prosimo, da obisk DadaDiska preložite, če se vas ali vašega otroka loteva bolezen.

Kljub vsem varnostnim ukrepom so med dogodkom DadaDisko za otroka  vseh pogledih odgovorni njegovi spremljevalci. Animatorji so odgovorni za vodenje igre in animacijo, zato otrokov spremljevalec ne sme zapustiti dogodka in pustiti otroka brez nadzora. Otroci, stari 5 let ali manj, morajo biti ves čas v vidnem polju svojega spremljevalca. Če boste pripeljali več otrok, starih do vključno 5 let, morate spremljati vse hkrati.

Kako je poskrbljeno za obiskovalce s posebnimi potrebami?

Želimo ustreči vsem specifičnim potrebam, ki jih imajo naši mali žurerji. Zato bi nam bilo zelo v pomoč, če že v naprej izvemo, kdaj lahko pričakujemo koga s posebnimi potrebami. To je namreč prvo korak k dobri izkušnji, ki si jo želimo za vse obiskovalce. O specifičnih zahtevah nam pišite na  info@dadadisko.si.